Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Kankou Kouyaté & Les Etioles de Garana - Mali

Kankou Kouyate is een van de mooiste stemmen van de jongere Malinese generatie. Ze komt naar Hertme met een groep gerespecteerde artiesten uit Mali en Guinee. Kankou werd geboren in een van de beroemdste griotfamilies van Mali.

Ze heeft onder meer gewerkt met Toumani Diabate, Bassekou Kouyate, Salif Keita en Habib Koite. In 2013 werkte ze samen met Damon Albarn, Brian Eno en het collectief Africa Express, en nam ze deel aan het album “Maison des Jeunes”, dat wereldwijd succes kende. Ze nam deel aan het prestigieuze albumrelease-concert in Londen. In 2014 won ze de eerste prijs in de categorie muziek in de wedstrijd «Talents de la Cité» in Ségou, Mali. In 2019 kwam het zeer geprezen album ‘Kuma’ met Mark Mulholand.
Kankou’s teksten zijn filosofisch in de traditionele Manding-traditie, waarin zij haar sociale omgeving en samenleving vertolkt. Ze spreekt over vrouwenrechten en goed gedrag tegenover je medemensen. Haar groep, Les Etoiles de Garana, is een familiegroep van neven en verre neven van de Kouyate-families. Ze groeide op met de n'goni-bassist Madou Kouyate, zoon van de beroemde Bassekou en Lassine Kouyate, de percussionist van de legendarische Baba Salah. De vituose n'goni-speler Kandiafa was er altijd in hun jeugd. De drummer en percussionist Legre Thibeat Sery komt uit Ivoorkust, maar emigreerde jaren geleden naar Mali en speelt voor o.a. Oumou Sangaré en Vieux Farka Touré. De Guineese koraspeler Sefoudi Kouyate, de jongste zoon van M'Bady Kouyate trad in 2023 voor het eerst op met Kankou in Bakoe. Les Etoiles de Garana brengen een eigentijdse en authentieke groove in de tradities waarmee ze zijn opgegroeid.

Kankou Kouyate, zang
Kandiafa, n’goni
Sefoudi Kouyate, kora en achtergrondzang
Madou Kouyate, bas-n’goni en achtergrondzang
Lassine Kouyate, yabara en tama
Legre Thibaut Sery, calabash & congas en achtergrondzang