Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Pépit’Arts percussie groep - Benin

Pépit’Arts is een percussie ensemble dat bekend staat om zijn optredens, maar ook om zijn percussietrainingen. Het ensemble werd in juni 2018 opgericht in de gemeente Adjarra, in het zuidoosten van Benin. Deze stad wordt de ‘City of Drums’ genoemd vanwege de sterke gemeenschap van drummakers.

Pépit’Arts heeft tot doel de grote rijkdom en diversiteit van de ritmes en klanken van vodun uit Benin over te dragen aan een jonge generatie. Pépit’Arts bestaat uit jongeren van 5 tot 21 jaar, allemaal scholieren en studenten. Een gespecialiseerde artistieke school bestaande uit twee percussieklassen is het hele jaar door geopend zijn en heeft momenteel 164 ingeschreven leerlingen. Wekelijks worden slagwerklessen aan de kinderen gegeven waarbij praktische maar ook theoretische kennis wordt bijgebracht. Het ensemble valt op door de gendermix; de band geeft meisjes de hoofdrollen rondom de drums, iets wat vroeger taboe was.

Een percussieband bestaande uit 50 leden, geselecteerd uit de leerlingen van de twee percussie klassen vertegenwoordigen Pépit’Arts op festivals en andere representaties op nationaal en internationaal niveau. In Hertme zullen 12 percussionisten te horen en te zien zijn. Ze openen het 35ste festival zaterdag op het hoofdpodium en zullen later in de middag op de markt optreden. Ook gaan ze workshops geven aan kinderen uit het publiek.